Menu
Kurv

Hvad er Copydan

(Copydan is a Danish "tax" for the support of Dansih artists, and does not comply to sales out of Denmark)

Reglerne for intern salg i Danmark


 USB nøgler adskiller sig fra andre medier, da eventuelt indhold kan slettes. Derfor skal der betales vederlag, hvis USB nøglerne bruges til eksempelvis reklamegaver. Man må altså ikke sælge/forære USB nøgler væk uden at betale vederlag til KulturPlus, og USB nøgler købt uden vederlag må KUN benyttes internt i virksomheden.

Copydan KulturPlus har skærpet deres kontrol af virksomheder som sælger USB nøgler.

Det er i dag sådan, at man ikke må sælge USB nøgler uden copydan afgift / vederlag hvis man ikke er medlem af KulturPlus. Læs mere her.

Vi vil derfor opfordre alle til at indmelde sig. Det er ganske gratis men betyder dog at man skal indsende en opgørelse via deres hjemmeside en gang om måneden. Læs mere her.

Dette er også den eneste måde vi kan videre sælge USB nøglerne på uden vederlag hvis vores kunde befinder sig i udlandet eller hvis de opgiver et fritagelses nummer til os.

P.S.: Der er ingen vederlag på MP3 spillere da disse betegnes som hardware. Og indtil videre heller ingen vederlag på Externe Hard Drives.


Om KulturPlus

Copydan KulturPlus er en non-profit forening som sikrer, at der bliver afregnet vederlag til kunstnere og kulturproducenter, når der sælges blanke kopimedier i forretningerne. Pengene fra ordningen kompenserer kunstnere og kulturproducenter for tabene ved lovlig privatkopiering af musik, tv og film.


Copydan KulturPlus er et af de seks selvstændige Copydan-rettighedsselskaber, som alle arbejder for ’Kunst, Viden og Underholdning’. Copydan KulturPlus er ejet af over 30 forskellige rettighedsorganisationer fra kulturindustrien i Danmark.


KulturPlus er godkendt af Kulturministeriet.


Pr. 1. januar 2018

USB Copydan AFGIFT Pr. stk USB Kr. 5,59


Læs mere på www.cdkp.dk


Genvej til vilkårene og ansøgning om fritagelse


http://www.cdkp.dk/Kunder/ProfessionelBruger.aspx